Insecten Blog

Van de “ Rabobank Junior Food Experience “in de Gelderse vallei naar de “Blauwe Tomaat “in Arnhem.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Van de “ Rabobank Junior Food Experience “in de Gelderse vallei naar de “Blauwe Tomaat “in Arnhem.

 

Afgelopen weekend verzorgde Rabobank Gelderse Vallei de “Junior Food Experience “in de  Aeres MBO in Barneveld. Met een Belevingsroute langs  o.a. een kippentrainer, 3D Foodprinter, insecten proeverij en smaaklessen van Pierre Wind.

Om verspilling tegen te gaan mochten de overgebleven insecten hapjes naar “de Blauwe Tomaat “

Dus als je insecten hapjes wilt zien of proeven ….

Je weet wel die SRV wagen ..

De Blauwe Tomaat verkoopt vers voedsel aan alle Arnhemmers. Voedsel dat er net iets anders uit ziet. Want wij vinden; hoe lelijker, hoe lekkerder. Daarom brengen wij het verhaal van ongewenste groenten en hun tweede leven. Over gele bloemkolen, pukkel pompoenen en blauwe tomaten.

En dat doen we niet alleen. Op onze wagen vind je mensen die willen integreren in de Nederlandse cultuur. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. En vrijwilligers.

 

De Blauwe Tomaat

 

 

 

Museum voor walgelijk voedsel

Een nieuw geopend museum ,over het hoe en waarom afgunst en herkenbaarheid in verschillende culturen

De naam is een beetje een lokkertje, erkent Ahrens. “We willen mensen laten nadenken over wat wij eten, wat anderen eten en kennis laten maken met mogelijk nieuwe voeding. Als we dat met een Museum van Duurzaam Voedsel hadden gedaan was het meteen zwaar geworden. Daarom Museum van Walgelijk Voedsel.” Geserveerd worden niettemin tachtig ‘smerige gerechten’ uit vooralsnog 35 landen op een nu al spraakmakende expositie die ook nog eens stinkt.

disgustingfoodmuseum

video disgustingmuseum

 

 

Culinair genieten in Broek in Waterland

Vandaag nog 1 dag genieten van al het culinaire goed  http://www.broekelicious.nl/

Broekelicious culinair genieten van vele verschillende gerechtjes, heerlijke wijnen en speciaalbieren, Waterlandse gastvrijheid en muziek. Uiteraard bieden wij u dat dit jaar weer van allerlei hoogstaande culinaire ondernemers uit de regio!