Insecten eten

 

 

sprinkhaan,meelworm,buffaloworm

 

Het eten van insecten wordt wel het eten van de toekomst genoemd.
Omdat het een duurzaam product is. Vraag jij je wel eens af hoe we de wereld gaan voeden in de toekomst ?
Met de groei van bevolking en tekort aan eiwitten .
Het eten van insecten zou het tekort aan eiwitbronnen kunnen aanvullen.

Het produceren en consumeren van insecten is een manier om de aarde te besparen en velen monden te voeden
Er zijn maar liefst 1800 soorten eetbare insecten over de hele wereld, en al in 98 landen staan ze op het menu. Nu jij nog!

Wil je graag kennis maken met eetbare insecten in ons menu,
in proeverij,kookworkshop,restaurants, streetfood of als tussendoortje.

De duurzame aspecten van eten van insecten zijn onder andere:

Voor het kweken van eetbare insecten is minder oppervlakte, voedsel, energie en water nodig in verhouding tot de reguliere veehouderij.

Minder belastend voor het milieu, minder uitstoot van broeikasgas

Op gebied van de beeldvorming en patronen van Westerse eetcultuur valt nog het een en ander te pionieren. Dit klinkt als een uitdaging voor Bugbon, het adres om je te laten verwonderen door de wereld van insecten eten.

De informatie site met alles wat je wilt weten over het eten van insecten entomofagie,insecten recepten  en meer….
duurzaaminsecteneten.nl