Bitterballen bij de borrel? Nee, meelwormen met ‘salt en vinegar

 

26/12/2017

Bitterballen bij de borrel? Nee, meelwormen met ‘salt en vinegar NIJMEGEN – Alsjeblieft, niet weer bitterballen of vlammetjes bij je biertje. Probeer in het nieuwe jaar ook eens iets anders, zoals sprinkhanen, krekels of Buffalowormen. Voordat je een onsje van het een of het ander inslaat, wil je ze vast eerst proberen en dat kan op de insectenborrel op 18 januari in de Wunderkammer in Nijmegen.

De eetbare insecten komen van het bedrijf Jimini’s, dat kantoor houdt in Parijs. ,,Hun producten worden al in Nijmegen verkocht, bij onder meer De Refter, Bagels and Beans en café In de Blauwe Hand’’, zegt Jimini’s-medewerkster Vera Spiridonova. ,,En zo zijn er wel meer koffiezaakjes en duurzame winkels die het al aandurven, maar dat moeten er meer worden.’’
Speciale editiesZelf graait Spiridonova het liefst in het schaaltje meelwormen, zegt ze. ,,Die smaken naar chips. Meelwormen combineren goed met salt and vinegar en oregano en tijm.’’ Krekels gaan goed met gerookte uien en sprinkhanen en currysmaak zijn voor elkaar gemaakt. Voor de feestdagen heeft Jimini’s volgens Spiridonova ook speciale edities als mokka en karamel met zeezout.
Twee miljard mensen op de wereld snacken al insecten, nu wij nog. ,,We moeten even merken hoe gezond en lekker ze zijn.’’ Iedereen is om 20.30 uur welkom in de Wunderkammer. Wie niet meteen durft, pakt eerst een biertje. ,,Maar de setting zal  zo zijn dat je er dan al snel eentje probeert.’’

Geef een reactie