Nederland in 2050,Eten we insecten in plaats van vlees?

Nederland in 2050,Eten we insecten in plaats van vlees?

18/10/2016

 

 

 

 

In het vijfdelige EO-kinderprogramma ‘Nederland in 2050’ verkennen presentatrice Rachel Rosier en eco prof Daniël Poolen hoe Nederland er in 2050 uit gaat zien. Eten we insecten in plaats van vlees? Gaan we op vakantie naar de maan? Met de focus op duurzaamheid en techniek laat het programma zie dat de wereld in rap tempo verandert. Met een humoristische insteek, gecombineerd met animaties, daagt het programma kinderen uit om over de toekomst na te denken. Rachel en Daniël gaan samen op zoek naar de toekomst van Nederland. Hierbij stuiten ze op grappige, bizarre en interessante weetjes. In de eerste aflevering wil Rachel een persoonlijke butler robot en ervaart ze hoe ontzettend handig dit is. Je roept gewoon wat je nodig hebt, zoals een hamburger, en je zelfdenkende huis regelt het razendsnel voor je. Die hamburger wordt trouwens met uitsterven bedreigd. Gelukkig heeft Eco Professor Daniël daar een handige oplossing voor. Een Insecten high tea.
Misschien wonen er in 2050 niet alleen mensen op de aarde, maar ook op planeten. Rachel ontmoet Brad, die in de race is om één van de eerste bewoners van Mars te worden. Naast 3D eten en robots zal ook de medische wereld flink veranderen. We duiken de medische toekomst in, waar honden ons onderzoeken en infrarood lenzen ons laten kijken in het donker. Het ‘Checkpoint’-testpanel proeft eten van de toekomst, zoals insecten en ijs. Eco Professor Daniël gaat op zoek naar oplossingen voor het uitsterven van de chocoladereep, alternatieve benzine, overvolle vuilnisbelten en het zoetwatertekort. Verwend
In Nederland in 2050 onderzoekt Rachel, bekend van het EO-kinderprogramma ‘Checkpoint’, de wetenschappelijke ontwikkelingen in Nederland. Daniël Poolen, presentator, spreker en duurzaamheidsingenieur, bekijkt hij hoe we uitdagingen omgaan met de ontwikkelingen rondom duurzaamheid. Want er zijn allemaal voorspellingen rondom duurzaamheid, maar wat is daar echt van waar? Rachel: ‘Het was een enorm leerzaam en leuk om samen met Daniël het programma te maken. Het viel me op dat we erg verwend zijn door Amerikaanse films en series. Je verwacht daardoor dat hypermoderne robots bijvoorbeeld ook gemaakt kunnen worden, maar dit blijkt verre van realiteit. Een mens zo complex, dat een robot dat over 34 jaar echt nog niet kan.’ Nederland in 2050 wordt uitgezonden in de themaweek ‘Week van de wetenschap’ op Zapp. ‘Nederland in 2050’, vanaf 17 oktober dagelijks om 19.20 uur op NPO Zapp.

Geef een reactie