Jimini’s  gekruiden insecten te koop in Nijmegen 

Jimini’s  gekruiden insecten te koop in Nijmegen 

7/12/2016

Video

NIJMEGEN – Jimini’s is een nieuwe winkel die vanuit Nijmegen de rest van Europa van sprinkhanen, krekels en meelwormen voorziet. Het bedrijf ziet er een nieuwe markt in om insecten te eten als borrelhapje.

‘Nederland hikt er al een paar jaar tegenaan om insecten op de markt te brengen’, aldus initiatiefneemster Evelien Donkers. ‘Ik heb wel eens mensen die even weggaan als ik ze opeet, maar je moet over een drempel heen.’ ‘Nootjes-achtig’ De smaak is het best te omschrijven als ‘nootjes-achtig’, er zit niet heel veel smaak aan. Donkers: ‘Mijn favoriet zijn de meelwormen. Zelf eet ik ze dagelijks. ‘Het moet gewoon geïntroduceerd worden in je normale voeding. We hebben sprinkhanen, krekels en meelwormen die allemaal gekruid zijn. Er zijn negen verschillende smaken die goed bij een biertje passen.’

‘Geen reden om het niet te doen’ In Nederland is een insect als lekkernij nog altijd vreemd, terwijl bijvoorbeeld Fransen al wél smullen van de bijzondere hapjes. Donkers vertelt waarom ook ons land overstag moet gaan. Allereerst natuurlijk omdat ze, volgens haar, gewoon lekker zijn. ‘En de insecten zijn veel gezonder dan chips. Ook als je naar duurzaamheid kijkt, moet je insecten gaan eten. Er is eigenlijk geen reden om het niét te doen’, aldus Donkers tot slot.

 

Geef een reactie